19.4.13

Mutfağıma basamak...

 
Bu basamak da yüksek mutfak dolaplarıma rahat ulaşmak için yaptığım yeni bir obje..

Sandalyelerimi, panomu ve diğer ahşap objelerin hepsini polisan'ın su bazlı sahra beji rengiyle ve rulo fırça kullanarak boyadım. Mutfak dolabı kapaklarına uyumlu olması için boya hazırlatmak üzere Praktiker'e gitmiştim. Şansıma benim ihtiyacım olan renk hazır boyalarda mevcuttu.
Ama renk karıştırma makinasıyla istenilen her rengi hazırlayabiliyorlar. Bu boyaların kapatıcılığı her zaman kullandığımız folk art boyalara göre çok daha fazla... Özellikle büyük zeminler için çok da ekonomik oluyor bu tip boyalarla çalışmak.

Yine bütün bu objeleri atölyeden aldığım su bazlı vernik ile korumaya aldım. Sentetik vernikler açık renklerde sararma yapıyor ve renk değişimine neden oluyor. Ben de üstüste 4-5 kat su bazlı vernik uygulayarak dayanıklılığını artırmaya çalıştım.


Basamağın yan yüzeylerinde 2 farklı renk kullanarak  ve 2 farklı desenden stencil çalışması, üst zeminde ise dekupaj var...


4 yorum:

  1. Diğer çalışmalarınız gibi bu da çok hoş olmuş.. Bu kulube deseni çok hoşuma gitti.. kırtasiyeden renkli çıktı alıp transfer tutkalıyla yapıştırıyorsunuz sanırım değil mi? Ben de malzemeleri aldım ama bir türlü başlayamadım :)
    rica etsem acaba bu deseni bana mail atabilir misiniz yada nette varsa adresini paylaşabilir misiniz?
    kurdelelikedi@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, beğenmenize çok sevindim. basamakta kullandığım desen bir duvar kağıdı bordürü. Gittiğim atölyede orjinali var. Oradan fotokopi çekip kullanmıştım. İstersen atölyeyle iletişime geçebilirsin. www.sherrywoodart.com. sevgiler. kolay gelsin...

      Sil
  2. çok hoş çok kibar olmuş yan stencillara ve dekupaj desenini bayıldım ellerine sağlık güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. bu kelebekli stencil bu aralar favorim. tam baharlık. sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...