15.9.13

Okullar başlıyor..... Back to school printables

 kaynak: creativemamma.com

Bu yıl evden iki öğrenci çıkacak inşallah...
Küçük Sefa'da 1.sınıf öğrencisi oluyor bu sene...

Son 2-3 haftadır her gün okulla ilgili birşeyler peşindeyiz. Defterler, kitaplar, kalemler, formalar...
Herşey rengarenk, herşey gözalıcı... Her çocuk bir coşkuyla bakıyor cicili bicili eşyalara. Bazı ebeveynleri görüyorum hafif endişeli, bütçeleri aşmamak adına...Allah durumu sıkıntıda olup da çocuk okutanlara yardım etsin.

Bizim zamanımızda herşey neredeyse tek tipti. Bu kadar çeşit yoktu. Alım güçleri arasında bu kadar da fark yoktu. (Yaş çıkıyor ortaya galiba ben böyle yazınca...) Seksenlerden bahsediyorum. Başlarından...Almanya'da dayısı amcası olanların farklı kalemleri olurdu sadece... Biz de hafif imrenerek onlara bakardık. Bazen bizimle çıkartma paylaşırlardı, ne sevinirdik.

Nadiren kalem tepesine takılacak süslerimiz olurdu. Ama nasıl kıymetli olurdu onlar...
Müsvette denilen defterlerimiz olurdu, sarı saman gibi sayfalı...

Anadolu lisesinde okurken biten yılın kitaplarını Akmar pasaja götürürdük. Yenilerini alıp aradaki farkı öderdik. Şimdi 2 yıl üstüste aynı kitabı bile okumuyor ki sınıflar büyükler küçüklere devretsin...Her sene yeni müfredat, eskiler direkt geri dönüşüm kağıt çöpüne...


O günlerden kalan bir heves herhalde okul yılı başlarken ben de heyecanlanıyorum. Kendime minik not defterleri, biraz süslü kalemler alıp seviniyorum.

Bu posttaki linklerde sevimli okul etiketleri ve çıkartmalar için. Ben A4 boyunda etiketlere bastırıp çocuklara veriyorum. Satılanlardan değişik olduklarından çok hoşlarına gidiyor.

İşte birkaç örnek....


kaynak: www.paperglitter.com

kaynak:blog.worldlabel.com

Bütün öğrencilerimize başarılı bir eğitim yılı diliyorum...

2 yorum:

  1. etiketleri çok sevdim.teşekkürler.okula başlayan tüm çocuklara başarılı sağlıkla geçeçek bir öğretim yılı diliyorum.şimdiki çocuklar şanslı gibi görünselerde sanki biz daha şanslıydık.elimizde kocaman bir hayal dünyamız vardı.şimdiki çocuklara hep başkaları hayal kuruyor:(

    YanıtlaSil
  2. Selam,
    Çok güzel.

    Takipçilerinizdenim.Ben de bir web sitesi açtım.Ziyaret edip,görüşlerinizi bildirirseniz;değer bulup da takipçilerinizle paylaşırsanız çok sevinirim.
    İyi çalışmalar.

    www.40yama.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...